
Urządzenia i Akcesoria
Malinowa chmurka
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 12 godz. 5 min
20 porcji
Składniki
Galaretka z malinami
-
20 g żelatyny w proszku (2½ łyżki)
-
100 g wody
-
1000 g soku z czarnej porzeczki
-
80 g cukru
-
500 g malin, świeżych
Biszkopt
-
60 g cukru
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki białego octu winnego
-
40 g skrobi ziemniaczanej
-
20 g mąki pszennej (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
20 g gorącej wody
Beza z migdałami
-
4 białka (ok. 120 g)
-
150 g cukru
-
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
3 - 4 łyżki migdałów, w płatkach
-
1 łyżeczka białego octu winnego
Krem
-
600 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
250 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
40 g cukru pudru
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
262.8 kcal /
1103.8 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
15.5 g
Węglowodany
27.7 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
100.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
10 Przepisów
Polska
Polska