
Urządzenia i Akcesoria
Malinowa chmurka
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 12 godz. 5 min
20 porcji
Składniki
Galaretka z malinami
-
żelatyny w proszku (2½ łyżki)20 g
-
wody100 g
-
soku z czarnej porzeczki1000 g
-
cukru80 g
-
malin, świeżych500 g
Biszkopt
-
cukru60 g
-
jajka2
-
sody oczyszczonej¼ łyżeczki
-
białego octu winnego½ łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej40 g
-
mąki pszennej (patrz wskazówka)20 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego½ łyżeczki
-
gorącej wody20 g
Beza z migdałami
-
białka (ok. 120 g)4
-
cukru150 g
-
skrobi ziemniaczanej2 łyżeczki
-
migdałów, w płatkach3 - 4 łyżki
-
białego octu winnego1 łyżeczka
Krem
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki600 g
-
sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki250 g
-
cukru pudru40 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
262.8 kcal /
1103.8 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
15.5 g
Węglowodany
27.7 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
100.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
10 Przepisów
Polska
Polska