Malinowa chmurka

Malinowa chmurka

4.5 1.7K ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 12 godz. 5 min
20 porcji

Składniki

Galaretka z malinami
  • żelatyny w proszku (2½ łyżki)
    20 g
  • wody
    100 g
  • soku z czarnej porzeczki
    1000 g
    1000 g soku żurawinowego
  • cukru
    80 g
  • malin, świeżych
    500 g
    500 g malin, mrożonych
Biszkopt
  • cukru
    60 g
  • jajka
    2
  • sody oczyszczonej
    ¼ łyżeczki
  • białego octu winnego
    ½ łyżeczki
  • skrobi ziemniaczanej
    40 g
    40 g skrobi kukurydzianej
  • mąki pszennej (patrz wskazówka)
    20 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    ½ łyżeczki
  • gorącej wody
    20 g
Beza z migdałami
  • białka (ok. 120 g)
    4
  • cukru
    150 g
  • skrobi ziemniaczanej
    2 łyżeczki
    2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • migdałów, w płatkach
    3 - 4 łyżki
  • białego octu winnego
    1 łyżeczka
Krem
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    600 g
  • sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
    250 g
  • cukru pudru
    40 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 262.8 kcal / 1103.8 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 27.7 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 100.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...