Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 160 g Butter, weich, in Stücken
- 180 g Zucker
- 3 Eier
- 180 g Milch
- 340 g Mehl
- 10 g Backpulver
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 1000 - 1200 g Erdbeeren, halbiert (siehe Tipp)
- 130 g Nuss-Nougat-Creme (z. B. Nutella®)
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Pck. Sahnesteif
- 600 g Schmand
- 200 g Schokoladenraspeln (Zartbitter)
- 100 g Zucker
- 15 g Zitronensaft
- 60 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
- Kakao zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1802 kJ / 431 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 95 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5h
Erdbeer-Knusper-Torte mit weißer Schokolade
1 Std. 30 Min
Erdbeer-Eierlikör-Torte
5h
Schoko-Erdbeer-Rolle
5h
Apfelschnitten
2 godz.
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 godz. 30 min
Frischkäse-Haselnuss-Torte
7 Std.
Rote-Grütze-Torte
5 godz. 30 min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 godz.
Einfache Herrentorte
5 Std. 45 Min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.