Urządzenia i Akcesoria
Marzipan-Torte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
16 Stücke
Składniki
Biskuit
-
Eier4
-
Zucker160 g
-
Mehl160 g
-
Backpulver½ Pck.
Mascarponecreme und Fertigstellung
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt600 g
-
Sahnesteif3 Pck.
-
Mascarpone250 g
-
Quark250 g
-
Zucker60 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 geh. TL
-
Schokoladenraspeln und etwas mehr zum Bestreuen50 g
-
Mandellikör (z. B. Amaretto)20 g
-
Marzipan-Rohmasse300 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
183 mg
Białko
8 g
Kalorie
1705 kJ /
408 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schoko-Waldmeister-Himbeer-Torte
6 godz. 30 min
Schoko-Nougat-Torte mit Kinder Schoko-Bons®
5 godz.
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5 godz.
Kirsch-Vanille-Torte
24 godz.
Marzipan-Mohn-Torte
5 godz.
Lübecker Nusstorte
4 godz. 15 min
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3 godz.
Butterkekskuchen mit Puddingfüllung
3 godz.
Nuss-Sahne-Torte
8 godz.
Schoko-Sahne-Torte
6 godz.
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Waldmeister-Himbeer-Torte
5 godz. 35 min