Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 4 Eier
- 160 g Zucker
- 160 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
Mascarponecreme und Fertigstellung
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 Pck. Sahnesteif
- 250 g Mascarpone
- 250 g Quark
- 60 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Schokoladenraspeln und etwas mehr zum Bestreuen
- 20 g Mandellikör (z. B. Amaretto)
- 300 g Marzipan-Rohmasse
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1705 kJ / 408 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 183 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Stracciatella-Schmandschnitten
2h 30min
No-Bake-Tiramisu-Torte
7 godz. 30 min
Nuss-Sahne-Torte
8h
Maracuja-Schmand-Torte
4h 45min
Lübecker Nusstorte
4h 15min
Apfelschnitten
2 Std.
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2 Std.
Marzipan-Mohn-Torte
5h
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3h
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3h 30min
Dominostein-Torte
5h 30min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 Std.