Oster-Zupfkuchen

Oster-Zupfkuchen

4.6 131 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
24 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter in Stücken
    300 g
  • Zucker
    225 g
  • Mehl und mehr zum Bearbeiten
    525 g
  • Kakaopulver
    45 g
  • Backpulver
    1 ½ TL
  • Eier
    2
Füllung und Fertigstellung
  • Butter weich, in Stücken
    270 g
  • Zucker
    300 g
  • Eier
    6
  • Magerquark
    750 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    2 TL
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 174 mg
Białko 9 g
Kalorie 1604 kJ / 383 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...