Urządzenia i Akcesoria
Oster-Zupfkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
24 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter in Stücken300 g
-
Zucker225 g
-
Mehl und mehr zum Bearbeiten525 g
-
Kakaopulver45 g
-
Backpulver1 ½ TL
-
Eier2
Füllung und Fertigstellung
-
Butter weich, in Stücken270 g
-
Zucker300 g
-
Eier6
-
Magerquark750 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
174 mg
Białko
9 g
Kalorie
1604 kJ /
383 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Stockbrot
1 godz. 30 min
Himbeer-Stracciatella-Küchlein
1 godz.
Ostereierplätzchen
2 godz.
Stracciatella-Eiswaffel-Küchlein
1 godz. 30 min
Grusel-Schnitten
1 godz. 30 min
Zitronen-Konfetti-Kuchen
2 godz.
Mini-Eiswaffel-Küchlein
40 min
Butterkekskuchen mit Puddingfüllung
3 godz.
Schokoladen-Marshmallow-Kuchen
3 godz.
Limokuchen
2 godz. 15 min
Selterskuchen
2 godz.
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1 godz. 30 min