Wersje kompatybilne
Melopita de Sifnos (gâteau grec à la ricotta)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 600 g de ricotta
- 100 g de sucre en poudre
- 80 g de miel
- 6 gros œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1145.6 kJ / 273.5 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 119.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte au sucre
50min
Fougasse catalane
6 godz. 25 min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Crème banane-tapioca
45min
Crème dessert au sirop d'érable
20min
Petite crème aux dattes et à la boisson à l'amande
2h 30min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5h 35min
Flan pomme-coco
55 Min
Cannelés à la fleur d'oranger
14 godz.
Nice cream à la banane et vanille
12 Std. 10 Min
Flan aux pommes
50min
Flan sans pâte
6 Std.