Wersje kompatybilne
Melopita de Sifnos (gâteau grec à la ricotta)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 600 g de ricotta
- 100 g de sucre en poudre
- 80 g de miel
- 6 gros œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1145.6 kJ / 273.5 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 119.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse à la mûre
10 min
Flan pomme-coco
55min
Gâteau de pain perdu aux framboises
35 Min
Briochettes coco à la vapeur
2h 10min
Moelleux patate douce, vanille et coco
1h 15 min
Mousse au citron vert façon mojito
3h 15 min
Tarte noix de coco et chocolat sans cuisson
2h 20min
Banana cake léger à la vapeur
1h 10min
Cake à la crème de marrons
1h
Gâteau de carottes
1 godz. 5 min
Crème au citron et biscuits lapin de Pâques
40min
Glace express mangue et lait de coco
10 min