Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue
- 100 g de sucre en poudre
- 3 blancs d'oeufs
Crème fruit de la passion
- 80 g de pulpe de fruit de la passion fraîche
- 40 g de jus d'orange (± 1 orange)
- 50 g de sucre en poudre
- 80 g de beurre
- 3 oeufs
Finition
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 oranges, en segments
- 10 brins de menthe fraîche, les feuilles uniquement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1432.8 kJ / 341.2 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 84.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne à la bolognaise
35min
Massepain
1 godz. 10 min
Gâteau étagé arc-en-ciel
2h 45min
Poulet sauce Adobo et purée de bananes plantain
1 godz. 15 min
Bouchées d'agneau épicées à la turque
1 godz. 30 min
Terrine de poulet, porc et foie gras et son chutney de figues au porto
10h 30min
Pak-choï et riz au jambon
40min
Choucroute
96 godz.
Caramel liquide
25min
Curry d'agneau et couscous menthe-concombre
9 Std.
Noix de Saint-Jacques vapeur à la purée de chou-fleur et de truffe
35min
Soupe de chorizo, pommes de terre et chou
35min