![Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney) Metric Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney) Metric](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d8a7611c9088bb2370886fd7b97ac396/Derivates/5dc12916fe257381bda3ad745934d9e5460f72fd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g extra virgin olive oil, divided
- 150 g garlic cloves
- 500 g vegan whipping cream, e.g. Silk®, Flora™
- 225 g vegan butter, in pieces
- 2 tbsp nutritional yeast
- 10 sprigs fresh thyme
- salt, to season, to taste
- pasta, any type, cooked, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2365.1 kJ / 565.3 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 52.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 239.5 mg
Alternatywne przepisy
Fruit Ice Cream
5min
Mayonnaise
5min
Gluten Free Dinner Rolls
1h 55 phút
Cherry Amaretto Dream
10min
Melon Granita
4h
Fruit ice cream
5min
Basic bread dough
5min
Potato cakes
45 Min
Naan Bread with Hummus (Hestan Cue™) Metric
1h 55 phút
White Pesto Pasta (Metric)
40 Min
Berry foam
10min
Spaghetti one bowl-ognese
40 Min