![Pizza Dough (TM5 Metric) Pizza Dough (TM5 Metric)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DA2AE34D-BE07-45E9-B271-C1D2B0F11E89/Derivates/67BCA6A3-3194-442D-A90E-7F77A6208D43.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 220 g water, room temperature
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 400 g bread flour
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 680 g
- Kalorie
- 7308.7 kJ / 1746.8 kcal
- Białko
- 51.2 g
- Węglowodany
- 296.3 g
- Tłuszcz
- 37.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 11.8 g
- Sód
- 2347 mg