![Cauliflower Gratin Cauliflower Gratin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A9E1A8BA-5824-44EE-A3F5-698B4C7E09E6/Derivates/FA4380D2-99DF-43AB-8916-BBBF97F0B8E3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
7
oz Gruyère cheese, cut into pieces
lub 7 oz cheddar cheese, cut into pieces - 18 oz water
- 1 cauliflower head (approx. 35 oz), cut into florets
- 2 oz all-purpose flour
- 1 ½ oz unsalted butter
- 18 oz whole milk
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground white pepper, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground nutmeg (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1248.2 kJ / 298.3 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 500.3 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and Potatoes with Blue Cheese Sauce
45min
Creamy Tomato Soup
30min
Vegetable Soup
35 Min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50 Min
Apple Sauce
20p
Baked Spinach and Eggs
35 Min
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35 Min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Mashed Potatoes
50 Min
Cauliflower Cheese Bake
1 Std. 25 Min
Lemon Meringue Pie
2h 30min
Leek and Potato Soup
40p