Cauliflower Gratin
TM6 TM5

Cauliflower Gratin

4.6 (48 ocen)

Składniki

  • 7 oz Gruyère cheese, cut into pieces
    lub 7 oz cheddar cheese, cut into pieces
  • 18 oz water
  • 1 cauliflower head (approx. 35 oz), cut into florets
  • 2 oz all-purpose flour
  • 1 ½ oz unsalted butter
  • 18 oz whole milk
  • ½ tsp salt, plus extra to taste
  • 2 pinches ground white pepper, plus extra to taste
  • 1 - 2 pinches ground nutmeg (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1248.2 kJ / 298.3 kcal
Białko
15.5 g
Węglowodany
16.4 g
Tłuszcz
19.6 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Błonnik
2.2 g
Sód
500.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy