Urządzenia i Akcesoria
Cauliflower Gratin
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions
Składniki
-
7 oz cheddar cheese, cut into piecesGruyère cheese cut into pieces7 oz
-
water18 oz
-
cauliflower head (approx. 35 oz), cut into florets1
-
all-purpose flour2 oz
-
unsalted butter1 ½ oz
-
whole milk18 oz
-
salt plus extra to taste½ tsp
-
ground white pepper plus extra to taste2 pinches
-
ground nutmeg (opcjonalnie)1 - 2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
500.3 mg
Białko
15.5 g
Kalorie
1248.2 kJ /
298.3 kcal
Tłuszcz
19.6 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Węglowodany
16.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quiche Lorraine
50 min
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35 min
Ratatouille
40 min
Cod with Citrus Butter
50 min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Vegetable Soup
35 min
Lemon Bundt Cake
2 godz.
Cauliflower Cheese Bake
1 godz. 25 min
Smoked Salmon and Brie Quiche
55 min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50 min
Mashed Potatoes
50 min