Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
7
oz Gruyère cheese, cut into pieces
lub 7 oz cheddar cheese, cut into pieces - 18 oz water
- 1 cauliflower head (approx. 35 oz), cut into florets
- 2 oz all-purpose flour
- 1 ½ oz unsalted butter
- 18 oz whole milk
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground white pepper, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground nutmeg (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1248.2 kJ / 298.3 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 500.3 mg
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Rice Pudding
1 Std. 10 Min
Mashed Potatoes
50min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Quick Puff Pastry
1h 20min
Whipped Cream
10min
Creamy Tomato Soup
30min
Apple Cake
1h
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35min
Vegetable Stock Paste
45min
Cauliflower Cheese Bake
1 Std. 25 Min