Pavlova con coulis di lamponi, fichi e melagrana
TM6 TM5 TM31

Pavlova con coulis di lamponi, fichi e melagrana

4.9 (14 ocen)

Składniki

Pavlova

  • 250 g di zucchero
  • 200 g di albumi (circa 6-7 albumi), temperatura ambiente
  • 1 cucchiaino di aceto bianco
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 10 g di amido di mais (maizena)

Coulis di lamponi

  • 200 g di lamponi
    lub 200 g di lamponi surgelati, decongelati 1 ora prima
  • 100 g di zucchero
  • 20 g di succo di limone

Panna montata e assemblaggio

  • 500 g di panna (30-40% di grassi)
  • 2 - 4 fichi, in quarti (opcjonalnie)
  • 1 melagrana, i chicchi
  • 2 rametti di mentuccia, le foglie lavate

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1500.1 kJ / 358.5 kcal
Białko
4.1 g
Węglowodany
45.3 g
Tłuszcz
19.1 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Błonnik
2.7 g
Sód
54.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy