
Urządzenia i Akcesoria
Rotes Linsen-Dal
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
rote Linsen350 g
-
Wasser und etwas mehr zum Einweichen600 g
-
Zwiebeln halbiert2
-
Knoblauchzehen4
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben10 g
-
Olivenöl30 g
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Koriander, gemahlen1 TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Garam Masala1 TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht vegan2 geh. TL
-
Kokosmilch400 g
-
passierte Tomaten250 g
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Kokosblütenzucker20 g
-
Limettensaft30 g
-
Kokosjoghurt zum Garnieren
-
Koriander, frisch zum Garnieren
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
673 kcal /
2814 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
85 g
Błonnik
13.2 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Sód
634 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Soul Food
80 Przepisów
Niemcy
Niemcy