Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g d'eau
lub 200 g de lait écrémé -
15
g de levure boulangère fraîche
lub 1 sachet de levure boulangère sèche - 210 g de farine de blé type 65, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de semoule de blé dur fine
- 30 g d'huile d'olive
- ½ c. à café d'ail en poudre
- 1 c. à café de thym déshydraté
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- ½ c. à café de sel
- 6 c. à soupe de fromage à tartiner
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2062 kJ / 488 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 184 mg
Alternatywne przepisy
Buns jambon-fromage, carottes râpées aux pommes
3h 50min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Pain pide (pain turc)
2 Std.
Soupe harira
40min
Harira
7h
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 Min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Msemen
40min
Pains batbout marocains
1 Std.
Boureks à la pomme de terre et viande hachée
1 Std. 30 Min
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
Sfenj - donuts marocain
2 Std. 45 Min