Wersje kompatybilne
Japanese pumpkin dumplings in dashi broth (Matthew Kenney)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mushroom Dashi Broth
- 450 g fresh Swiss brown mushrooms
- 1420 g water
- 30 g kombu
Toasted Coconut Cinnamon Broth
- 450 g fresh shiitake mushrooms, trimmed
- 60 g tamari
- 2 ½ cinnamon quills, toasted (see Tips)
- 85 g flaked coconut, toasted
Dumpling Filling
- 1250 g water
- 500 g japanese pumpkin, peeled, deseeded and cut into cubes (2.5 cm)
- 30 g tamari
- 15 g rice wine vinegar
- 15 g coconut oil
- 1 ½ tsp fresh ginger or ginger paste, to taste (optional)
- 15 g agave syrup (optional)
- 20 round wonton wrappers
- micro herb or edible flowers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1104.3 kJ / 263.9 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 979.6 mg
Alternatywne przepisy
Retro prawn cocktail
20 Min
Beurre noisette emulsion (L'Atelier Gourmet Food)
20 Min
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney)
5h 40min
Chevre (Matthew Kenney)
22 Std. 5 Min
Sicilian iced coffee
4h 10min
Cocoa Nib Chocolate Milk
10min
Potato pancakes
45 Min
Boba Cheesecake
6h 45min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48hod. 20min
Chocolate miso eclairs
1 Std. 45 Min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 Std. 50 Min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2 Std. 10 Min