Japanese pumpkin dumplings in dashi broth (Matthew Kenney)

Japanese pumpkin dumplings in dashi broth (Matthew Kenney)

3.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Mushroom Dashi Broth
  • fresh Swiss brown mushrooms
    450 g
  • water
    1420 g
  • kombu
    30 g
Toasted Coconut Cinnamon Broth
  • fresh shiitake mushrooms trimmed
    450 g
  • cinnamon quills toasted (see Tips)
    2 ½
  • tamari
    60 g
  • flaked coconut toasted
    85 g
Dumpling Filling
  • japanese pumpkin peeled, deseeded and cut into cubes (2.5 cm)
    500 g
  • water
    1250 g
  • rice wine vinegar
    15 g
  • coconut oil
    15 g
  • tamari
    30 g
  • fresh ginger or ginger paste, to taste (optional)
    1 ½ tsp
  • agave syrup (optional)
    15 g
  • round wonton wrappers
    20
  • micro herb or edible flowers

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 263.9 kcal / 1104.3 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 36.6 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 979.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...