Salmão assado com molho picante e miso

Salmão assado com molho picante e miso

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
10 doses

Składniki

  • alho
    4 dentes de
  • gengibre fresco
    40 g
  • mel
    80 g
  • vinagre branco
    15 g
  • pasta picante coreana
    60 g
  • pasta de miso
    60 g
  • molho de soja
    20 g
  • óleo de sésamo, tostado
    30 g
  • salmão inteiro, limpo (2 kg aprox.)
    1
  • azeite p/ untar
    4 c. sopa de
  • cogumelos shitake cortados em fatias (5 mm aprox.)
    200 g
  • óleo de sésamo, tostado
    2 c. sopa de
  • cebolo (spring onion) cortado em fatias (2 mm aprox.)
    1 pé
  • Sementes de sésamo (opcjonalnie) tostadas, q.b. p/ guarnecer
  • mistura de rebentos (opcjonalnie)
    10 g
  • limões cortados em meias luas
    2

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 252.6 kcal / 1056.8 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 584.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...