
Urządzenia i Akcesoria
Salmão assado com molho picante e miso
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
10 doses
Składniki
-
alho4 dentes de
-
gengibre fresco40 g
-
mel80 g
-
vinagre branco15 g
-
pasta picante coreana60 g
-
pasta de miso60 g
-
molho de soja20 g
-
óleo de sésamo, tostado30 g
-
salmão inteiro, limpo (2 kg aprox.)1
-
azeite p/ untar4 c. sopa de
-
cogumelos shitake cortados em fatias (5 mm aprox.)200 g
-
óleo de sésamo, tostado2 c. sopa de
-
cebolo (spring onion) cortado em fatias (2 mm aprox.)1 pé
-
Sementes de sésamo (opcjonalnie) tostadas, q.b. p/ guarnecer
-
mistura de rebentos (opcjonalnie)10 g
-
limões cortados em meias luas2
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
252.6 kcal /
1056.8 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
584.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Feliz Ano Novo
11 Przepisów
Portugalia
Portugalia