Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de mantequilla en trozos pequeños
- 50 g de agua
- 1 sobre de levadura de panadería deshidratada
- 500 g de harina de repostería (y algo más para espolvorear)
- 1 pellizco de sal
- 15 - 20 g de agua de azahar
- 200 g de azúcar glas
- 4 huevos
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 300 - 500 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 798 kJ / 190 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 7.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta Dobos
2 godz. 40 min
Tarta de Linz (Linzertorte)
1h
Linzer de almendras y mermelada
1h 30min
Cosmoktail
5 Min
Sedoso de pistache
1h 30min
Soufflé al Grand Marnier®
1h
Nidos de Pascua
2 godz. 40 min
Cañas de nata
30 Min
Scones de mí para tí
30 Min
Pastelitos de galleta, crema y chocolate
3 Std.
Raquetas de crema (Castilla y León)
3 Std. 15 Min
Bundt cake de chocolate
2h