Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de mantequilla en trozos pequeños
- 50 g de agua
- 1 sobre de levadura de panadería deshidratada
- 500 g de harina de repostería (y algo más para espolvorear)
- 1 pellizco de sal
- 15 - 20 g de agua de azahar
- 200 g de azúcar glas
- 4 huevos
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 300 - 500 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 798 kJ / 190 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 7.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka de chocolate
3sa
Linzer de almendras y mermelada
1j 30 menit
Bartolos
40 min
Hogaza mediterránea con masa madre, queso y salvia
16 Std.
Milhojas con crema de vainilla
5h
Barba de dragón
2j
Dacquoise
1j
Minicakes de canela
30 min
Panecillos rellenos de queso
45 Min
Rosquillas italianas
55 Min
Brioche con crumble (Challahs)
1j 30 menit
Galletas cremosas de nuez con chispas de chocolate
45 Min