Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almendra y azúcar glas
- 95 g de almendra molida (no casera)
- 95 g de azúcar glas (p. ej. Hacendado® o Azucarera®)
Para desengrasar el vaso
- 300 g de agua
- 50 g de vinagre
Merengue italiano
- 75 g de azúcar
- 20 g de agua
- 2 claras de huevo a temperatura ambiente (65 g)
- 1 punta de cuchillo de colorante alimentario en pasta o gel (rojo, amarillo, verde, etc.), p. ej. Wilton®
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 133 kJ / 32 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 1.29 g
- Błonnik
- 0.25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons de helado de coco
2 godz. 20 min
Masa sablé
1 Std. 50 Min
Fraisier
6h 20min
Crema de lima
2 godz. 20 min
Carolinas
50 min
Masa sablé con almendras (sin huevo)
45 min
Tartaletas de masa sablé con chocolate y fresas
2h
Macarons de avellana
2 godz. 20 min
Pavlova
5h 20min
Tarta de chocolate con toffee salado
2h 40min
Macarons de chocolate
2h 30min
Milhojas con crema pastelera y nata
1h