Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de pasas sin semillas
- 1 cucharada de kirsch (licor de cereza)
- 50 g de azúcar
Esponja
- 50 g de leche
- 25 g de levadura prensada fresca
- 90 g de harina de fuerza
Masa Kugelhopf
- 100 g de leche
- 3 huevos
- 100 g de azúcar
- 400 g de harina de fuerza
- 5 g de sal
- 170 g de mantequilla a temperatura ambiente (y un poco más para untar el molde)
- 75 g de almendras laminadas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1734 kJ / 415 kcal
- Białko
- 8.26 g
- Węglowodany
- 55.29 g
- Tłuszcz
- 17.85 g
- Błonnik
- 3.07 g
Alternatywne przepisy
Brioche con frutas y pasas
3 Std. 10 Min
Bougatsa griega con miel y pistachos
4 Std. 45 Min
Tarta de requesón y canela
1 Std.
Pastel de chocolate y chile
1 Std.
Pan de especias
1 Std. 30 Min
Tarta de naranja confitada
2 Std. 30 Min
Clafouti de cerezas
1 Std. 20 Min
Brioche con crumble (Challahs)
1 Std. 30 Min
Magdalenas de naranja
1 Std.
Bizcocho de compota de manzana
2 Std. 20 Min
Cookies de dátiles, café y nueces
50min
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50min