Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de pasas sin semillas
- 1 cucharada de kirsch (licor de cereza)
- 50 g de azúcar
Esponja
- 50 g de leche
- 25 g de levadura prensada fresca
- 90 g de harina de fuerza
Masa Kugelhopf
- 100 g de leche
- 3 huevos
- 100 g de azúcar
- 400 g de harina de fuerza
- 5 g de sal
- 170 g de mantequilla a temperatura ambiente (y un poco más para untar el molde)
- 75 g de almendras laminadas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1734 kJ / 415 kcal
- Białko
- 8.26 g
- Węglowodany
- 55.29 g
- Tłuszcz
- 17.85 g
- Błonnik
- 3.07 g
Alternatywne przepisy
Tarta de Pascua de coco y chocolate
3 Std.
Kringle Estonia
1 Std. 40 Min
Hojaldrinas de naranja
2h
Brioche con frutas y pasas
3h 10min
Cake de pasas al ron
10 Std.
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3 Std.
Stollen
2h
Savarin rápido al ron
1h 30min
Cake de arándanos
1h 30min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4j 10 menit
Bundt cake de especias
2h
Cake especiado de Navidad
3 Std. 50 Min