Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 220 g de agua
- 1 cucharadita de azúcar
- 20 g de levadura prensada fresca
- 400 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
- 30 g de aceite de oliva
Relleno
- 500 g de cebolla en cuartos
- 20 g de aceite de oliva
- 300 g de hojas de espinaca frescas
- 100 g de vino de Jerez dulce
- 1 cucharadita de sal
- 80 - 100 g de orejones de albaricoque en cuartos
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
Montaje
- 8 - 10 filetes de caballa fresca limpia sin espinas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2443.2 kJ / 583.9 kcal
- Białko
- 32.7 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 732.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetas de merluza, gambas y espinacas
9h 30min
Empanada de bonito
1 Std. 20 Min
Lasaña de calabacín
2 Std. 15 Min
Bizcocho de peras
1 Std.
Pan de calabacín y zanahoria con pipas
1 Std. 45 Min
Bizcocho con dulce de membrillo
40 Min
Croquetas de batata
3h 50min
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1 Std. 50 Min
Bizcocho de pera con jengibre
1 Std.
Arroz con mejillones y langostinos
1 Std. 30 Min
Canelones de espinacas con piñones y pasas
1 Std. 30 Min
Bizcocho de aceite de oliva
40 Min