Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de azúcar
- ½ cucharadita de sal
- 100 g de mantequilla fría, en dados
- 50 g de agua fría
Relleno
- 300 g de agua
- 135 g de azúcar moreno
- 700 g de batata pelada, en trozos de 3-4 cm
- 2 cucharaditas de canela molida
- 1 cucharadita de piel de naranja rallada
- 2 huevos
- 1 yema de huevo
- ½ cucharadita de sal fina
- 1 cucharadita de jengibre molido
- ¼ de cucharadita de nuez moscada molida
- 1 pellizco de cardamomo molido (opcjonalnie)
- 200 g de nata montada para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 244.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Castañas cocidas
2h 30min
Alioli de anacardos
5h 10min
Clafouti de uvas
2h
Bizcocho con dulce de membrillo
40 min
Tarta con higos y piñones
2h 30min
Pan plano con verduras y hummus
1h 15min
Postre de arándanos con granola
3h 30min
Bizcocho de pera con jengibre
1h
Tortitas de garbanzo con hummus
20 min
Tarta cremosa de melocotón
3h 15min
Croquetas de berenjena, queso rulo y nueces
5h
Castañas en Varoma
3h