Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ramo espargos verdes s/ as partes fibrosas, cortados em fatias (5 mm aprox.)
- 50 g presunto serrano cortado em cubos
- 2 dentes de alho
- 40 g azeite
- 1 pitada de colorau
- 1200 g água
- 2 cubos de caldo de legumes
- 50 g massa tipo vermicelli
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 507.1 kJ / 121.2 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 235.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa 3 C's
45 Std.
Sopa grega de feijão (Fasolada)
30 Min
Terrine de salmão e alho-francês da Denize Soares
40min
Vichyssoise com maçã verde
45min
Refeição surpresa para dois
Brak ocen
Ervilhas com hortelã
30 Min
Sopa de favas mexicana
50 Min
Minestrone
2h 50min
Sopa marroquina apimentada de lentilhas
40min
Codornizes à serra do Montejunto
12h 50min
Goulash de borrego com pimento (Tas Kebab)
1h 10 min
Sopa de feijão e espinafres
30 Min