Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 300 g tomate cortado em pedaços
- 30 g azeite
- 400 g feijão-branco cozido escorrido
- 300 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 800 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 150 g cardos s/ folhas (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 753.6 kJ / 180.1 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 639 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de batata-doce, lentilhas e espinafres
1h
Canja de feijão-frade
1h
Sopa de feijão-branco e orecchiette com molho de natas e bacon
40min
Sopa gratinada de feijão e cebola
45min
Sopa de feijão-verde
35min
Sopa de couve-flor e bacalhau com bacon
30min
Misturas
1h
Sopa de sabores de Inverno
50min
Sopa 2 feijões
45min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55min
Sopa de tomate e repolho
50min
Sopa do campo
40min