Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 30 g sobras de pão
- 2 dentes de alho
- 25 g tomate seco
- 1 ½ c. chá de sal
- 600 g carne de vaca picada
- 250 g tomate maduro cortado em pedaços
- ½ malagueta verde, s/ sementes
- 1 malagueta vermelha, s/ sementes
- 1 c. sopa de vinagre balsâmico
- 10 g mistura de ervas aromáticas frescas (salsa e cebolinho picado)
- 10 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1313.2 kJ / 313.9 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 688.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de porco com cinco especiarias
50min
Pão doce de banana com passas sem glúten
Brak ocen
Bolo de milho com queijo
1h 30min
Frango picado com polenta
45min
Asas de frango com molho de amendoim e arroz
50min
Batata frita crocante (Kartoffelstroh) - TM6
Brak ocen
Salada, massa com carne guisada e sobremesa de chocolate de morango
35min
Guisado de carne de porco com grão, legumes e cuscuz
1h
Lasanha de curgete e pimentos
1h 15min
Frango cremoso com manteiga de especiarias (Murgh makhani)
1h 15min
Picadinho madeirense
2h
Frango assado com legumes
1 Std. 10 Min