![Stuffed Pork Loin with Apple Cider Sauce Stuffed Pork Loin with Apple Cider Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F3ACCB17-7D0B-4BA4-A6B4-F99B81170F7D/Derivates/e13117b1-d6e9-4c6f-8cba-1536e9cc3658.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 34 oz water
- 8 oz black rice, Forbidden
- 8 oz fennel, quartered
- 14 oz Granny Smith apples, cored, peeled and quartered
- 1 oz pomegranate molasses
- 2 garlic cloves
- 6 fresh sage leaves, plus extra sprigs, to garnish
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only, plus extra sprigs, to garnish
- 3 oz celery, cut into pieces (2 in.)
- 1 oz extra virgin olive oil
- ¼ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
Stuffed Pork Loin
- 48 oz pork loin roast, boneless, butterflied
- 10 pieces prosciutto, thinly sliced
- 12 fresh sage leaves
- 3 sprigs fresh rosemary
Apple Cider Sauce
- 8 oz Granny Smith apples, cored, peeled and quartered
- 24 oz apple cider, non-alcoholic
- 3 oz unsalted butter
- 1 tbsp Dijon mustard
- 1 tbsp maple syrup
- ½ tsp salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2485 kJ / 594 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 483 mg
Alternatywne przepisy
Beef Tenderloin with Parmesan Horseradish Sauce
55min
Coq au Vin
1 Std. 40 Min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13h 20min
Apple Cranberry Chutney
1hod. 5min
Gravlax
72 godz. 30 min
Honey Mustard Orange Glazed Ham
2 Std.
Spicy Cranberry Orange Sauce
35 min
Texas Chili
1hod. 10min
Boeuf Bourguignon
11u. 25min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30min
Biltmore Chianti Glazed Beef Short Ribs
4 godz.
Basil Pesto
10 Min