Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelare le patate
- 1200 g di acqua
- 1000 g di patate a pasta farinosa (media dimensione, vedere consigli)
Purè
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di latte
- 30 g di burro a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1263.7 kJ / 302 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 653.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate e zucca
50min
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1h
Patate pelate (TM6)
5 Min
Besciamella
15 Min
Polpette fritte
40 min
Risotto zafferano e speck
35 Min
Risotto alla zucca
30 Min
Besciamella
15 Min
Ragù di carne alla bolognese
1h 15min
Torta salata con ragù
1 Std. 30 Min
Purè di patate nature
55 Min
Focaccia
6u.