![Purè di patate (TM6) Purè di patate (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2982956abfda9e97d59c712eebda09f6/Derivates/e103a8c4c7ae485992c843f6d51cd785215d030e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelare le patate
- 1200 g di acqua
- 1000 g di patate a pasta farinosa (media dimensione, vedere consigli)
Purè
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di latte
- 30 g di burro a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1263.7 kJ / 302 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 653.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Besciamella
15 Min
Risotto zafferano e speck
35 Min
Risotto alla milanese (per 2 persone)
25 Min
Risotto alla zucca
30 Min
Torta salata con ragù
1h 30min
Nasello al cartoccio con verdure (TM6)
1h
Patate pelate (TM6)
5 min
Purè di patate nature
55min
Risotto alla carbonara
2h
Besciamella
15 Min
Ragù di carne alla bolognese
1h 15min
Millefoglie di Natale con crema al mascarpone
3h 30min