Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dientes de ajo, pelados
- 40 g de jengibre, pelado y en trozos
- 80 g de miel de abeja
- 15 g de vinagre blanco
- 60 g de pasta de chile coreano
- 60 g de pasta miso
- 20 g de salsa de soya
- 30 g de aceite de ajonjolí
- 1 salmón fesco, entero, sin visceras, (aprox. 2 kg)
- 4 cdas de aceite de girasol, para engrasar
- 200 g de hongo shiitake seco, hidratados y en rebanadas (5 mm)
- 2 cdas de aceite de ajonjolí
- 30 g de cebolla cambray, en rebanadas de 2 mm
- 2 limones amarillos, en rebanadas
- ajonjolí tostado, blanco y negro (opcjonalnie)
- 10 g de brotes (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1028.4 kJ / 245.8 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 583.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la diabla
30min
Muslos de pollo Teriyaki Al vacío TM5
2h 5min
Poke bowl de atún spicy
30min
Arroz jazmín al vapor con té limón
40min
Ramen de curry rojo con pollo
35 Min
Udon con tempeh en caldo picante TM6
5h 40min
Camarones salteados a los tres chiles
1h 30min
Tom yum
40min
Pico de gallo de mango
10 min
Bowl de cerdo
45min
Bowl de atún y aguacate
50min
Gyoza (dumplings)
1h 30min