
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'oignons en morceaux
- 2 gousses d'ail
- 1 morceau de gingembre frais pelé (± 2 cm)
- 30 g d'huile de tournesol
- 200 g de poivrons rouges en tranches (6 cm x 1 cm)
- 120 g de vin blanc
- 400 g de fumet de poisson
- 300 g d'eau
- 400 g d'un mélange de fruits de mer surgelés
- 2 c. à café de poudre de paprika doux
- ½ - 1 c. à café de poivre de Cayenne, moulu
- 400 g de tomates en dés, en boîte
- 1 sachet de poudre de safran
- 2 feuilles de laurier déshydratées
- 10 g de sucre
- 5 g de sel
- 200 g de filets de cabillaud sans la peau, en morceaux (3 cm)
- 30 g de jus de citron vert fraîchement pressé
- 1 citron vert en quartiers
- ½ bouquet de persil frais
- de la baguette pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 276 kcal / 1154.6 kJ
- Białko
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 1654.1 mg