![Chinese Five Spice Chinese Five Spice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3DADD3EA-DC2B-43FE-A613-BED5563ABDD5/Derivates/06FFCA20-7E12-4C98-A935-2E65EC39A4AF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tbsp Sichuan peppercorns
- 2 tbsp fennel seeds
- 9 star anise
- 3 cinnamon sticks
- 15 whole cloves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 46 kJ / 11 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 4.4 mg
Alternatywne przepisy
Spicy Cajun Rub
5min
Garam Masala
10min
Madras Curry Powder
5min
Thai Massaman Curry Paste
25 Min
Thai red curry paste
10min
Peri peri spice mix
5min
Browning 7 oz Onions
25 Min
Caramelizing 7 oz Onions
40 Min
Pork Tenderloin with Spicy Coconut Sauce, Garlic Naan and Cucumber Salad
1 godz. 45 min
Ghee
2h 10min
Thai Green Curry Paste
15 dk
Garam masala
10min