Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz cashews
- water, to soak
Curry Leaf Oil
- 1 ½ oz fresh curry leaves, destemmed
- 2 oz grapeseed oil
- 1 pinch sea salt
Curry Leaf Yogurt
- 5 oz filtered water
- 1 oz apple cider vinegar
- 1 oz agave
- 1 tsp sea salt
Tikka Sauce
- 2 oz extra virgin olive oil
- 2 tbsp curry powder
- 2 tbsp apple cider vinegar
- 1 tsp salt
Potato Breads
- 30 oz water
- 15 oz potatoes, peeled and cubed (2 in.)
- 1 oz fresh dill fronds (approx. 1 bunch)
- fresh curry leaves, destemmed (approx. 1 handful)
- 15 oz all-purpose flour
- 16 oz extra virgin olive oil, to fry (2 tbsp per batch)
- 4 avocados, peeled, sliced in wedges
- microgreens, to garnish
- edible flowers, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 4896.7 kJ / 1170.4 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 73.8 g
- Tłuszcz
- 94.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 11.8 g
- Sód
- 564.7 mg
Alternatywne przepisy
Brazilian Limeade
10min
Mushroom Fettuccini
40 min
Supergreen Granola
1h 10min
Jamaica Hibiscus Margarita
1h 5min
Chorizo, Zucchini and Red Pepper Madeleines
35min
Kamut Risotto with Parmesan Zucchini
9 godz. 45 min
Kids Vegan Summer Rolls
35min
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney)
5h 40min
Vegan "Beefy" Burger
1h 40min
Vegetarian Japchae
45 min
Vegan Caesar dressing
5min
Golden Oatmeal
10min