![Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney) Plant-Based Alfredo Sauce (Matthew Kenney)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d8a7611c9088bb2370886fd7b97ac396/Derivates/ea4a432b9a443b823f1441a6286f185d01bb4609.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz extra virgin olive oil, divided
- 5 oz garlic cloves
- 17 ½ oz vegan whipping cream, e.g. Silk®, Flora™
- 8 oz vegan butter, in pieces
- 2 tbsp nutritional yeast
- 10 sprigs fresh thyme
- salt, to season, to taste
- cooked pasta, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2365.1 kJ / 565.3 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 52.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 239.5 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry Shortcake Waffle
40min
Refried Beans
4h 10min
Champurrado
20min
Cherry Amaretto Dream
10 Min
Protein Boosted Crêpes
45 Min
Iced Ginger Latte
10 Min
Sous-Vide Scrambled Eggs
40min
Melon Seed Horchata
10 Min
Basic Sushi Rice
45 Min
Peeler Sweet Potato Casserole
1h 20 min
French Fries (Paul)
1h 15min
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45 Min