![Broccoli and Potatoes with Blue Cheese Sauce Broccoli and Potatoes with Blue Cheese Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/002FAF2D-E45F-420F-8BB9-658281AF22D8/Derivates/C7F4E533-4920-46F9-BCD8-A358ADF0A6F6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Broccoli and Potatoes
- 21 oz broccoli, cut into florets
- 25 oz water
- ½ tsp salt
- 18 oz potatoes, cut into pieces (1¼ in.-1½ in.)
Cheese Sauce
- 3 ½ oz blue cheese, cut into pieces
- 1 oz all-purpose flour
- 2 oz unsalted butter
- 3 oz heavy whipping cream
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1832.2 kJ / 437.9 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 648.6 mg
Alternatywne przepisy
Pasta Salad with Trout and Vegetables
45 分钟
Gravy
1h 15min
Mushroom Pâté
1 Std. 30 Min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50 Min
Apple Sauce
20 分钟
Stuffed Peppers with Rice and Tomato Sauce
1 Std.
Whipped Cream
10min
Baked Spinach and Eggs
35min
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35min
Cauliflower Gratin
55 Min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 Min
Mashed Potatoes
50 Min