Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 40 g queijo parmesão
- 400 g queijo flamengo fatiado
- 400 g fiambre fatiado
- 6 ovos
- 300 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 400 g fatias de pão de forma s/ côdea
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2826.4 kJ / 675.5 kcal
- Białko
- 43.6 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 37.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 2091.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de presunto e Camembert
1h
Massa com fiambre, presunto e milho
50min
Soufflé de atum e cebolinho
1h 5min
Quiche Lorraine
45min
Crumble de tomate
30min
Empadão de fiambre
1h
Tarteletes de bacon e cogumelos
55min
Quiche de caldo-verde
1h
Soufflé de atum
1h 15min
Tortilha de atum no forno
1h 30min
Lasanha de chouriço e salsicha
1h 5min
Pudim de pescada
1h