Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 500 g alho-francês cortado às rodelas
- 600 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 400 g bacalhau demolhado e desfiado
- 800 g feijão manteiga cozido e escorrido
- 1 c. sopa de coentros picados
- 6 - 8 fatias de pão torrado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 246 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de abóbora e camarão
55min
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45min
Sopa de couve e batata
50min
Poejada
45min
Caldo de bacalhau e brócolos
30min
Sopa de bacalhau
40min
Sopa de amêndoa
45min
Sopa de farrapos à alentejana
45min
Sopa de feijão branco e nabiças
50min
Sopa da horta
55min
Sopa de bacalhau e marisco
1h
Caldo-verde de feijão branco
40min