Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 postas de bacalhau demolhado (400 g aprox.)
- 4 ovos
- 4 dentes de alho
- 1200 g água
- 30 g azeite, mais q.b. p/ regar e pincelar
- 1 pitada de sal
- 500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas
- 1 folha de louro
-
Pão alentejano q.b. cortado em fatias
lub Broa de milho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1658.3 kJ / 396.3 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 2936.1 mg
Alternatywne przepisy
Açorda de tomate
20 min
Feijoada de buzinas
1h 30min
Bolinhos de três frutos algarvios
40min
Sopa do Espírito Santo
55min
Favas guisadas
50min
Açorda de poejos
40min
Sopa da panela
30min
Borrego à moda de Alpiarça
25 Std.
Tomatada de bacalhau bragançana
35 Min
Sopa de bacalhau e marisco
1h
Pipis
1h
Arroz de polvo
1h 15 min