Wersje kompatybilne
Tarte crumble de ruibarbo, frutos vermelhos e pera
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g amêndoa s/ pele
- 120 g manteiga
- 250 g farinha
- 130 g açúcar
- 1 ovo
- 1 pitada de sal
Crumble
- 100 g manteiga
- 75 g açúcar
- 130 g farinha
- 1 c. chá de canela em pó
Recheio
- 400 g pera cortada em pedaços
- 350 g ruibarbo cortado em pedaços
- 50 g açúcar
- 250 g frutos vermelhos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2598 kJ / 621 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Bolinhos de noz com requeijão e doce de abóbora
3 Std.
Panacotas de ameixa
5 Std.
Bolo mojito
45 Min
Cheesecake de framboesa
4 Std. 20 Min
Panacota com coulis de morango
6h 25min
Bolo de abóbora assada e especiarias
1h 40 min
Bolo com frutos silvestres e natas
1 Std.
Bolo molhado de nozes e tâmaras
1h 15 min
Cheesecake de mirtilos
5 Std.
Chutney de maçã
45 Min
Fofos com creme de laranja
1 Std.
Bolo de cenoura delicioso
50 Min