Tarte de massa filo com gelado de meloa e framboesa em pó

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
9 doses

Składniki

Framboesa em pó
  • framboesa desidratada
    25 g
  • açúcar
    10 g
Gelado
  • natas
    250 g
  • leite condensado
    150 g
  • gemas de ovo
    3
  • meloa madura, cortada em pedaços pequenos (ver dica)
    500 g
Tarte
  • manteiga cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
    100 g
    100 g manteiga ghee, cortada em pedaços
  • leite
    250 g
  • gemas de ovo
    2
  • açúcar
    100 g
  • vagem de baunilha só as sementes
    1
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • laranja só a raspa
    1
  • massa filo
    16 folhas de

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 222.9 mg
Białko 7.2 g
Kalorie 1876.5 kJ / 448.5 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Węglowodany 48.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...