Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panacota
- 6 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 600 g natas
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 80 g açúcar
Cobertura
- 500 g figos cortados em oitavos
- 100 g noz cortada grosseiramente
- 100 g mel
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2651 kJ / 634 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacotas de chocolate branco
4 Std. 5 Min
Panacota de maracujá
5h 10min
Panacota de frutos do bosque light
7 Std.
Tiramisu de chocolate picante
6h
Panacota de cereja
3h
Panacota com coulis de morango
6 godz. 25 min
Panacota light com morangos
3h
Panacotas de iogurte grego
3h
Tiramisú de chocolate e morango
2h
Panacota de framboesa com molho de laranja
4 Std. 35 Min
Cheesecake de mirtilos
5h
Cheesecake com lemon curd
3h 30min