![Dairy-free Caramel and Vanilla Flødeboller Dairy-free Caramel and Vanilla Flødeboller](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5f6224bd408a7dd694e33a0b46893c48/Derivates/9ecff0ebfcd99c94692269cfa3b6be913d0abdee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit Base Dough
- 200 g blanched almonds
- 1 medium egg
- 40 g cornflour
- 30 g vegan margarine
- 60 g caster sugar
- ½ tsp gluten-free baking powder
- 2 pinches fine sea salt
Vegan Caramel
- 250 g caster sugar
- 280 - 310 g coconut cream, to taste
- 1030 g water
- 1 tsp lemon juice
- 50 g vegan margarine, cold and in one piece
- 1 Tbsp vinegar
Vanilla Cream
- 50 g water
- 170 g caster sugar
- 5 g vanilla sugar, homemade
- 150 g aquafaba (tinned chickpea liquid)
- 2 - 3 drops lemon juice
Chocolate Sauce
- 200 g vegan dark chocolate, small pieces or callets
- 30 g coconut oil
- 40 g tinned coconut milk
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2146 kJ / 512.9 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57.6 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 110.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Summer Fruit Smoothie
5 min
Refreshing Hibiscus Lemonade Slushie
2h 30min
Tropical Smoothie
5 min
Vegan Crème Brûlée
4h 45min
Fairy Cake Bouquet
1h 50min
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM5)
15 Min
Cocoa Amaranth Balls
1h 20min
Brain Cupcakes
1h 40min
Green Spelt Bread Patties
1h 10min
Egg White Coconut Omelette
45 Min
Creamy Dairy-free Custard
20 Min
Banana Pancake Bites
45 Min