Urządzenia i Akcesoria
Raspberry Dacquoise
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions
Składniki
Dacquoise Layer
-
caster sugar170 g
-
plain flour20 g
-
ground almonds90 g
-
egg whites from approx. 3 large eggs100 g
Crème pâtissière
-
vanilla pod seeds only1
-
egg yolks from large eggs3
-
milk250 g
-
cornflour30 g
-
caster sugar70 g
-
double cream cold250 g
-
fresh raspberries small500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8.3 g
Kalorie
1790 kJ /
428 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
42.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 godz. 20 min
Normandy Apple Flan
1 godz. 25 min
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3 godz. 30 min
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Brak ocen
Crusted Pâté (Spain)
10 godz.
Vanilla Cream Gugelhupf
1 godz. 20 min
Gingerbread Chocolate Cake
4 godz. 30 min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Mango Swiss Roll
40 min