Urządzenia i Akcesoria
Raspberry Dacquoise
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions
Składniki
Dacquoise Layer
-
caster sugar170 g
-
plain flour20 g
-
ground almonds90 g
-
egg whites from approx. 3 large eggs100 g
Crème pâtissière
-
vanilla pod seeds only1
-
egg yolks from large eggs3
-
milk250 g
-
cornflour30 g
-
caster sugar70 g
-
double cream cold250 g
-
fresh raspberries small500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8.3 g
Kalorie
1790 kJ /
428 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
42.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mango Swiss Roll
40 min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 min
Pistachio Ice Cream
10 godz. 35 min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 godz. 20 min
Gluten-free Cannoli with Vegan Pistachio Cream
2 godz.
Caramel Toffees
2 godz.
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3 godz. 30 min
Raspberry Cornettos - Cornetti di lamponi
15 godz.
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 godz. 10 min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Fresh Fruit Tarts
7 godz. 5 min
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min