![Raspberry Dacquoise Raspberry Dacquoise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2B5B1E57-15EF-4BD1-90F9-282CF3F6378B/Derivates/46225411-80F6-4034-B8D7-38FB5E69B559.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dacquoise Layer
- 170 g caster sugar
- 20 g plain flour
- 90 g ground almonds
- 100 g egg whites, from approx. 3 large eggs
Crème pâtissière
- 1 vanilla pod, seeds only
- 3 egg yolks, from large eggs
- 250 g milk
- 30 g cornflour
- 70 g caster sugar
- 250 g double cream, cold
- 500 g fresh raspberries, small
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1790 kJ / 428 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Chocolate Macarons
25h 30min
White Chocolate Cheesecake
16h
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6 Std. 45 Min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Crème Pâtissière
15 Min
Mini Choux with Strawberries
2h 10 min
Mini Hamburgers
4 godz. 5 min
Fruit Tart with Camomile Custard
2 Std.
Blueberry and Mascarpone Cheesecake
3h 20min
Mango Swiss Roll
40 Min
Strawberry Bavarois
6h
Pink and White Macarons
1 Std. 30 Min