Urządzenia i Akcesoria
Red Grape and Olive Oil Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 slices
Składniki
-
olive oil for greasing
-
olive oil100 g
-
large eggs3
-
caster sugar190 g
-
milk120 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
lemon grated zest only½
-
self-raising flour200 g
-
maize flour white90 g
-
fine sea salt1 pinch
-
baking powder1 tsp
-
seedless red grapes280 g
-
icing sugar for dusting2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
5 g
Kalorie
1212 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mango Swiss Roll
40 min
Pear Pastry with Cream Cheese
50 min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4 godz. 45 min
Potato Flatbreads
12 godz.
Baby-friendly Aubergine and Tahini Dip
55 min
Happy Veggie Empanadas
1 godz. 10 min
Greek Appetiser Tart
1 godz. 30 min
Almond Easter Sheep
2 godz. 45 min
Dill and feta flatbread
1 godz. 20 min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 godz. 50 min
Pear and Walnut Cake
1 godz. 35 min
Yoghurt Bread
2 godz.