Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g water
-
10
g fresh yeast
lub 2 ½ g dried instant yeast - 10 g honey
- 405 g plain flour
- 2 Tbsp olive oil, for greasing and brushing
- 1 tsp fine sea salt
- plain flour, for flouring
- 5 g baking soda
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 Tbsp nigella seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1981 kJ / 473.5 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 81.5 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 464 mg
Alternatywne przepisy
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 Std. 40 Min
Quick Flatbreads
20min
Focaccia
3 Std.
Black Ravioli with Sea Bass
1h 45 min
Middle Eastern Brunch
1h 20 min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5 min
Za'atar bread rolls
2h
Pitta Bread
2h
Naan Bread with Onion and Cumin
1h 30min
Potato, Pea and Onion Samosa
1sa 35 dk
Raspberry and Vanilla Éclairs
2h
Chocolate Stale Bread Muffins
1h 15 min