![Persian Flatbreads Persian Flatbreads](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c06bc199-b02c-4fe3-bf65-8a59d65e2f22/Derivates/985133ba-53d5-4fe1-b644-934a430c717c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g water
-
10
g fresh yeast
lub 2 ½ g dried instant yeast - 10 g honey
- 405 g plain flour
- 2 Tbsp olive oil, for greasing and brushing
- 1 tsp fine sea salt
- plain flour, for flouring
- 5 g baking soda
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 Tbsp nigella seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1981 kJ / 473.5 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 81.5 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 464 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia
3h
Pitta Bread
2 Std.
Rye Bread Rolls- Bürli
12h
Kashmiri Rice
30 min
Iranian Barbari
2h 30min
Quick Flatbreads
20 min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min
Harissa
20 min
Pierogi with Meat
1 godz.
Orange and Pear Pavlova (TM5)
Brak ocen
Lebanese Spiced Flatbread
3 godz. 20 min
Turkish Flatbreads
2 Std. 10 Min