Urządzenia i Akcesoria
Mini Chocolate and Apricot Panettone
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 pieces
Składniki
-
dried apricots, pitted140 g
-
dark chocolate small pieces or callets100 g
-
milk plus extra for brushing200 g
-
medium eggs2
-
egg yolk from medium egg1
-
natural almond extract1 tsp
-
plain flour500 g
-
caster sugar120 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
unsalted butter soft, cut in pieces200 g
-
flaked almonds2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
7.5 g
Kalorie
1772 kJ /
423 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
53.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1 godz.
Amaretti
35 min
Caramelised White Chocolate Bark
18 godz.
Sherry Panettone
5 godz. 15 min
Apple Cake
1 godz.
Rustic Bread
2 godz.
Fruit Tart with Camomile Custard
2 godz.
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1 godz. 45 min
Tear and Share Snail Bread
2 godz. 45 min
Olive Bread Rolls
2 godz.
Lemon Bars
1 godz. 45 min
Walnut Scones
30 min