Mini Chocolate and Apricot Panettone

Mini Chocolate and Apricot Panettone

3.1 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 pieces

Składniki

  • dried apricots, pitted
    140 g
  • dark chocolate small pieces or callets
    100 g
  • milk plus extra for brushing
    200 g
  • medium eggs
    2
  • egg yolk from medium egg
    1
  • natural almond extract
    1 tsp
  • plain flour
    500 g
  • caster sugar
    120 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • fine sea salt
    1 pinch
  • unsalted butter soft, cut in pieces
    200 g
  • flaked almonds
    2 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 423 kcal / 1772 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 53.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...