Urządzenia i Akcesoria
Mini Chocolate and Apricot Panettone
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 pieces
Składniki
-
dried apricots, pitted140 g
-
dark chocolate small pieces or callets100 g
-
milk plus extra for brushing200 g
-
medium eggs2
-
egg yolk from medium egg1
-
natural almond extract1 tsp
-
plain flour500 g
-
caster sugar120 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
unsalted butter soft, cut in pieces200 g
-
flaked almonds2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
7.5 g
Kalorie
1772 kJ /
423 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
53.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange Biscuits
1h
Sherry Panettone
5h 15min
Amaretti
35min
Sultana and Cranberry Rolls
14h 25min
Butter biscuits
50min
Meringue Topped Mince Pies
55min
Kasutera (Castella) Honey Cake
1h 45min
Milk bread
2h 20min
Chocolate Orange Pinwheel Biscuits
3h 45min
Mango Swiss Roll
40min
Gingerbread Chocolate Cake
4h 30min
Cottage Loaf
3h 30min