Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 120 g unsalted butter, diced (1 cm) then frozen for 30 minutes
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g icing sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
- 3 tsp water
Camomile Custard
- 500 g whole milk
- 200 g caster sugar
- 3 camomile tea bags
- 2 medium eggs
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 50 g cornflour
Topping
- 150 g double cream
- 175 g fresh blackberries
- edible flowers, for decoration (opcjonalnie)
- 200 g fresh blueberries
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2218 kJ / 530 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Fresh Fruit Tarts
7 Std. 5 Min
Raspberry Tartlets
1h 15min
Tiramisu
5h 20 min
Mini Choux with Strawberries
2 Std. 10 Min
Gingerbread Chocolate Cake
4h 30 min
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Chocolate and Pear Cake
1h 30 min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 godz.
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4h
Chocolate and Cream Cheese Tart
4h 30 min
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min