Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g strong white bread flour, plus extra for dusting
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 50 g rye starter (see tip)
- 300 g water, plus extra for baking
- 1 tsp fine sea salt
- sunflower oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 627 kJ / 148 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Sód
- 160 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 Std. 40 Min
German Bread
4 Std. 15 Min
Sourdough Rye
51h 10 min
Sourdough Baguettes
15u.
Fougasse
2h
Mini Oregano Focaccias
3 Std. 40 Min
Sourdough-style Loaf
122h 45 min
Brioche
8 godz.
Baguettes
3h 45min
Venezia Bread
11 godz.
Rye sourdough baguettes
27h 20 min
Ciabattine
3 Std. 30 Min