Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 300 g water
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled -
1
tsp sugar
lub barley malt extract - 500 g strong white bread flour
- extra virgin olive oil, for greasing
- 1 - 2 pinches fine sea salt, for sprinkling, to taste
- 250 g potatoes, peeled, thinly sliced (1-2 mm) (see tip)
- 1 - 2 sprigs rosemary, needles only, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2719 kJ / 650 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 106.5 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Napoli Potato Cake
1j 30 menit
Apple Rose Tart
1 Std. 40 Min
Blueberry and Lavender Bundt Cake
2h 45 min
Supplì (Roman Rice Croquettes)
50 menit
Potato Pizza with Vegetables - Pizza di patate con verdure
2j
Coconut Cake
1j 20 menit
Potato Flatbreads
12 Std.
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 menit
Pretzels
1j
Onion Focaccia
3h 20 min
Italian Easter Bread
3j 50 menit
Pizza Marinara
1 godz. 35 min