Wersje kompatybilne
Potato Salad with Quail Eggs, Capers and Anchovies
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 1 ½ heaped tsp Dijon mustard
- 1 pinch fine sea salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to taste
- 20 g lemon juice
- 50 g olive oil
- 250 g sunflower oil
- 5 tinned anchovies, drained
- 2 Tbsp pickled capers, drained and rinsed
- 40 g red onion, halved
- 3 sprigs fresh tarragon, leaves only
- 5 fresh chives, halved
- 5 g fresh parsley leaves
- 12 quail eggs
- 750 g potatoes, waxy (e.g. Charlotte), sliced (1 cm)
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2601 kJ / 628 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 56 g
Alternatywne przepisy
Beef Goulash
2h 45min
Spinach and Parmesan Stuffed Mushrooms
40 min
Stuffed Mushrooms with Manchego Cheese
40 min
Trout with hollandaise sauce
50min
Mushroom and White Wine Cream Sauce
30 min
Onion soup
1h 10min
Chopped Onions
5 min
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50min
Asparagus with Romesco Sauce
30 min
Creamy Truffled Mushroom Tagliatelle - Tagliatelle con crema di funghi tartufata
55min
Quinoa Salad
35 min