Wersje kompatybilne
Potato Salad with Quail Eggs, Capers and Anchovies
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 1 ½ heaped tsp Dijon mustard
- 1 pinch fine sea salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to taste
- 20 g lemon juice
- 50 g olive oil
- 250 g sunflower oil
- 5 tinned anchovies, drained
- 2 Tbsp pickled capers, drained and rinsed
- 40 g red onion, halved
- 3 sprigs fresh tarragon, leaves only
- 5 fresh chives, halved
- 5 g fresh parsley leaves
- 12 quail eggs
- 750 g potatoes, waxy (e.g. Charlotte), sliced (1 cm)
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2601 kJ / 628 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 56 g
Alternatywne przepisy
Jersey Royal Potato Salad
40 min
Potatoes with Yoghurt Sauce
40 min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 min
Mixed Seafood Risotto
40 min
Slow-cooked Creamy Turkey Stew with Mushrooms
4h
Boiled Eggs
20min
Chopped Onions
5min
Stuffed Mushrooms with Manchego Cheese
40 min
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30 min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35 min
Courgettes with Corn
25 min
Rhubarb and Strawberry Juice
45 min