Roasted Cauliflower Houmous
TM6 TM5 TM31

Roasted Cauliflower Houmous

3.7 (7 ocen)

Składniki

  • 600 g cauliflower florets
  • 2 Tbsp olive oil, plus 25 g
  • ground black pepper, to taste
  • 1 garlic clove
  • 60 g tahini
  • 1 tsp salt, plus extra to taste
  • ¼ tsp ground cumin
  • 1 tsp lemon juice
  • extra virgin olive oil, for garnishing
  • fresh parsley leaves, roughly chopped, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
679.4 kJ / 162.4 kcal
Białko
3.7 g
Węglowodany
7.4 g
Tłuszcz
14.3 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Błonnik
3 g
Sód
429.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy