Urządzenia i Akcesoria
Roasted Cauliflower Houmous
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
cauliflower florets600 g
-
olive oil plus 25 g2 Tbsp
-
ground black pepper to taste
-
garlic clove1
-
tahini60 g
-
salt plus extra to taste1 tsp
-
ground cumin¼ tsp
-
lemon juice1 tsp
-
extra virgin olive oil for garnishing
-
fresh parsley leaves roughly chopped, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
429.5 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
679.4 kJ /
162.4 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
7.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pickled Red Onions
1 godz. 50 min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min
Radish, Carrot and Coriander Salad
15 min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Creamy Vegan Hot Broccoli Dip
40 min
Carrot and Chickpea Spread
15 min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 godz. 35 min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35 min
Chestnut Flour Pancakes with Apple Compote
45 min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 min
Rustic Olive, Fig and Walnut Bread
2 godz. 15 min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1 godz.