Urządzenia i Akcesoria
Carrot and Chickpea Spread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
10 portions
Składniki
-
olive oil60 g
-
carrots peeled, cut in pieces (2 cm)250 g
-
onions quartered100 g
-
honey20 g
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
tinned chickpeas drained, rinsed (drained weight)245 g
-
tahini100 g
-
lemon juice20 g
-
fine sea salt plus extra to taste1 tsp
-
ground black pepper plus extra to taste½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
270 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
706.6 kJ /
168.9 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
13.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mushroom Pâté
1 godz. 30 min
Baked Rice with Grated Apples
50 min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min
Versatile Smooth Soup
45 min
Courgette and Pine Nut Cake
50 min
Mediterranean Courgette Fritters and Salsa
30 min
Leftover Vegetable Houmous
10 min
Savoury Flapjacks
45 min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 godz.
Coconut and Spinach Dahl
50 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min
Best Basic Houmous
5 min