Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon (± Ø 7 cm)
- 1 oignon (± 150 g)
- 2 gousses d'ail
- 4 brins de feuilles de persil frais
- 1000 g de viande de boeuf hachée
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à café de poivre noir moulu
- 2 c. à café de moutarde
- 4 oeufs
- 100 g de chapelure
- 120 g de lait
- 2 c. à soupe de sauce Worcestershire
- 200 g d'eau, pour humidifier les mains
- 150 g de ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1488.2 kJ / 355.7 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 816.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de viande
1 Std. 20 Min
Scampis à la tomate, safran et sauce aux anchois
35 Min
Chilli con carne
40 Min
Ragoût de haricots aux boulettes de viande
45 Min
Pain de viande accompagné de champignons
1 Std. 30 Min
Cacciatore de poulet tout-en-un
2 Std. 45 Min
Soupe de brocolis
15min
Riz façon asiatique aux oeufs et aux légumes
35 Min
Soupe de poivrons à la mousse de basilic
35 Min
Boulettes de viande à la sauce tomate
3h 40min
Sauce choron
20 Min
Menu avec velouté de légumes, poulet à la sauce moutarde et légumes vapeur
45 Min