Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g water
- 2 fresh shiitake mushrooms, cut in slices
- 40 g carrots, shredded
- ½ stalk celery, shredded
- 1 tsp ground turmeric
- 300 g firm bean curds (taukwa) (approx. 2 blocks), mashed
- 2 tbsp 3-booster powder (see tip)
- 1 tbsp Japanese soy sauce (shoyu)
- 1 pinch rock salt, adjust to taste
- 2 tbsp cold pressed sesame oil
- 10 lettuce leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1 Std. 40 Min
Tofu stew
30 min
Tofu Balls
35 Min
Steamed Oyster Mushrooms
25 Min
Lemongrass Tempeh
1 Std. 15 Min
Umami Soup
1 Std. 20 Min
Asian vegetable soup with tofu
1h 30min
Soy goulash with dumplings
1h 25 min
Steamed Tofu
30 min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min
Tofu scramble
25 Min