Urządzenia i Akcesoria
Scrambled Tofu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
5 portions
Składniki
-
water80 g
-
fresh shiitake mushrooms cut in slices2
-
carrots shredded40 g
-
celery shredded½ stalk
-
ground turmeric1 tsp
-
firm bean curds (taukwa) (approx. 2 blocks), mashed300 g
-
3-booster powder (see tip)2 tbsp
-
Japanese soy sauce (shoyu)1 tbsp
-
rock salt adjust to taste1 pinch
-
cold pressed sesame oil2 tbsp
-
lettuce leaves10
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
510 kJ /
122 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Everyday Vegan
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Miso Soup with Vegetables
30 min
Tofu stew
30 min
Shiitake mushroom sauce
45 min
Tofu Balls
35 min
Umami Soup
1 godz. 20 min
Kimchi stew
30 min
Sweet and sour tempeh
50 min
Spelt Salad with Burmese Tofu
9 godz. 10 min
Soy goulash with dumplings
1 godz. 25 min
Tofu scramble
25 min
Chilli con tempeh
20 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 godz. 30 min