Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g vinegar
- 1 tbsp soy sauce
- 20 g tomato purée (concentrated)
- 15 g sugar
- 40 g olive oil
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp salt
- 4 chicken breast fillets, skinless (approx. 700 g)
- 2 sprigs fresh rosemary
- 700 g carrots, unpeeled, cut in pieces (4 cm)
- 1000 g water
- 50 g onions, halved
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 garlic clove
- 300 g couscous
- 20 g mint leaves, finely cut
- 200 g plain yoghurt, 3.5% fat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2943 kJ / 703.4 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 84.5 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 1635.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wraps with Sautéed Vegetables and Parsley Cream (TM6)
45 min
Shrimp Louie Salad
1h 30min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2u. 45min
Blended Steamed Oats
30 min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1h 5 min
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45 min
Miso carbonara udon
25 min
Beetroot salad on wholemeal toast with halloumi
40 min
Golden Lassi Smoothie (Matthew Kenney)
10min
Sesame salmon and pea soup
1h
Bean stew with meatballs
45 min
Watermelon Lemonade
5min